Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2010 12:03 - Спортни новини от ФК Левски и ФК Цска статистика прогнозини за еврофутбол,играчи трансфери и още много новини и информация
Автор: bulgarskifutbol Категория: Спорт   
Прочетен: 2128 Коментари: 1 Гласове:
1



Левски:

Георги Иванов-Гонзо избра стартовите 11 играчи, които ще започнат срещата срещу чешкия Прибрам в Кипър днес. Както е известно, това е първата контрола на шампионите за тази година. Новите попълнения Мирослав Антонов и завърналият се след 10-годишна пауза Александър Александров ще дебютират от първата минута.

Вратар ще бъде Георги Петков, който също се завръща в игра след близо тримесечно отсъствие. Шакиб Бензукан ще замени продадения във Васлуй Живко Миланов, а Йордан Милиев и Елин Топуказов ще бъдат двойката централни защитници. Националът Веселин Минев пък ще действа по лявата зона на отбраната.
За вас феновете на спорта не сам публикувал само тази статия,но сам се разровил из интернет и сам открил онлайн магазин който може да бъде полезен на всеки спортист или на хора който се занимават любителски със спорт или вобще даже
Георги Сърмов и Седрик Бардон са опорните полузащитници, а Димитър Телскийски отдясно, Алекасандър Александров-Кривия и Жоазиньо ще играят зад водещия атаката Миро Антонов. Христо Йовов ще остане на пейката, както и другото ново попълнения Майкъл Тевия. Поради травми няма да играят Георги Христов и Дарко Тасевски.

Двубоят днес е от 15,00 часа. Очаквайте по-късно през деня ексклузивно видео от мача в Sportal.bg

Стартовият състав на Левски срещу Прибрам: Петков, Бензукан, Милиев, Топузаков, Минев, Сърмов, Бардон, Телкийски, Александров, Жоазиньо, Антонов.
Нападателят на Левски Георги Христов няма да вземе участие в днешната първа контрола на „сините" за 2010 година, срещу чешкия Прибрам. Бившият голмайстор на „А" група и Ботев Пловдив получи спазъм в дясното бедро по време на първата тренировка от втория тренировъчен ден в Агиа Напа и напусна заниманието преждевременно. Христов тренираше на облекчен режим и най-вече във фитнес през второто занимание, като компания му правеше Дарко Тасевски. Както е известно, македонският национал има болки в коляното от последната тренировка на „сините" в София и още се готви индивидуално.

„Няма да рискуваме с Жоро Христов, за да не стане някой по-сериозен проблем. Дарко също няма да играе, но се надявам в неделя вече да вземат участие срещу Шериф Тираспол", сподели Гонзо
ЦСКА:
Във връзка с публикувано на сайта на БФС изказване на говорителя на Дисциплинарната комисия на БФС Юри Кучев относно решението за налагане на имуществена санкция на ЦСКА за неизпълнение на решение по случая с футболиста Филипе Да Коща, заявяваме следното:

1. По казуса Да Коща никога не е имало решение на Спортния арбитражен съд в Лозана, за каквото се говори в споменатото интервю. Ако има, ще сме благодарни на г-н Кучев да ни го представи, както на нас, така и на обществеността. Единственото „решение", засягащо въпросния футболист е на Арбитражната комисия на БФС от 06.01.2009 г. и се състои от едно изречение, което казва буквално: „Прекратява се трудовия договор на Филипе Да Коща с ЦСКА София по обективни причини (вина на клуба)". Следват мотивите за решението: "Неизпълнение на претендираните финансови задължения по договора и анекса към него". Решението е постановено в отговор на молба на Да Коща до Арбитражната комисия на БФС, в която той заявява единствено „Моля, на заседание на Арбитражната комисия да бъде прекратен договора ми с ПФК ЦСКА АД".

Бихме искали да попитаме г-н Кучев кое точно от това решение на Арбитражната комисия не е изпълнено от ЦСКА? Може би футболист с такова име все още има действащ договор с ЦСКА? Ако г-н Кучев се съмнява в това, то нека заповяда в клуба и провери на място. Като опитен юрист г-н Кучев би следвало да е виждал в практиката си стотици осъдителни решения, в които се присъждат суми като обезщетения. Във въпросното „решение" обаче няма нито една цифра. Или може би за БФС е възможно да осъди някого да плати обезщетение по подразбиране, без такова да е било изобщо някога поискано и съответно присъдено? И как въобще БФС има право да съди когото и да било по финансови спорове без да има качество на съд?

2. Решението на Арбитражната комисия не е влязло в сила, защото е оспорено пред Административния съд с иск за обявяване на неговата нищожност. В едно скорошно решение на Софийски районен съд по казуса Липенски, който също разполагаше с „решение" на Арбитражната комисия на БФС в негова полза с идентично съдържание с това на Да Коща, се казва следното: „Наистина, с решение от 25.09.2008 г. орган на БФС - Арбитражната комисия, е прекратил на основание чл.20, т.1, б. „б" и чл. 20, т.2 от Статута на треньора по футбол в системата на БФС процесното трудово правоотношение „по вина на клуба". По същество този орган на сдружение с нестопанска цел се е произнесъл по трудовоправен спор, за което не е притежавал материална (предметна) компетентност и неговият акт не е породил правните последици, към които е бил насочен.". При това положение шансът решението на БФС за Да Коща да бъде отменено като незаконосъобразно е изключително сериозен. И когато това се случи, кой ще възстанови на ЦСКА сумата, която би платил като обезщетение на Да Коща вследствие на неправомерен натиск и заплахи за отнемане на точки от страна на БФС? Може би г-н Кучев?

3. И накрая, нека споменем и другото позорно решение на БФС, този път на Комисията за лицензиране и за дейността на агентите на играчи, получено в ЦСКА в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Изведнъж се оказа, че португалски и офшорни чуждестранни фирми могат да се обърнат към тази комисия и да получат благоприятно за тях решение във вреда на български футболен клуб - член на БФС, и то за колосални суми. Нищо, че по правилник трябва да притежават качеството „агент на играчи"- И за целта трябва да бъдат физически лица, лицензирани от БФС. Дали въпросните чуждестранни юридически лица отговарят на тези условия, всеки може да си отговори сам. Както и на този дали четирима човека, от които само един юрист, могат изобщо да осъдят някого да плати 660 000 евро без дори да го призоват или поне да го уведомят за наличие на каквато и да било процедура пред тях. И то след като един път вече са казали официално, че не са компетентни да вземат такова решение.Ние юристите това го наричаме НИЩОЖНОСТ- и то на няколко самостоятелни основания.

Но най-важно е чужденците да останат доволни. А собственият член на БФС ЦСКА (впрочем най-титулувания български клуб, ако някой случайно е забравил) да бъде даден на кучетата...пардон...на Кучев.
 



Гласувай:
1




1. анонимен - backlinks services
16.08.2011 08:52
Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally - taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgarskifutbol
Категория: Спорт
Прочетен: 12344
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930